ISO 22000:2018 – Συστήματα Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων - Ανάλυση Κίνδυνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (HACCP)

Το ISO 22000 είναι απαραίτητο για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και να διαχειριστεί κινδύνους και να ακολουθήσει τις βέλτιστες πρακτικές όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων.

Το Διεθνές Πρότυπο ISO 22000 ορίζει τις απαραίτητες οργανωτικές δομές και τις ελάχιστες απαιτήσεις που πρέπει να πληροί ένας οργανισμός ή μια επιχείρηση ώστε να λάβει την Πιστοποίηση ISO 22000. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους οργανισμούς, ανεξάρτητα από το μέγεθος και την πολυπλοκότητά του, οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην παραγωγή τροφίμων.

Η Πιστοποίηση ενός τέτοιου Συστήματος εξασφαλίζει την αναγνώριση της δέσμευσης της Εταιρείας για συνεχή προσπάθεια μείωσης κινδύνων στο τρόφιμο, βελτίωση της Παραγωγικής του διαδικασίας, και συμμόρφωση με την Νομοθεσία. Η Πιστοποίηση διευκολύνει τις συναλλαγές της εταιρίας και ισχυροποιεί την θέση της έναντι του εσωτερικού και εξωτερικού ανταγωνισμού. Η Πιστοποίηση δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης εντός και εκτός της εταιρείας.

Οι επιθεωρήσεις που διενεργούνται από τον Φορέα Πιστοποίησης, εξασφαλίζουν στην εταιρία την δυνατότητα συνεχούς βελτίωσης και ανάπτυξης.

Τα οφέλη που προκύπτουν είναι

  • Ικανοποίηση των απαιτήσεων της Νομοθεσίας Κοινοτικής και Εθνικής σχετικά με τα Τρόφιμα για την εγχώρια αγορά ή/ και Διεθνή αγορά
  • Αύξηση της ασφάλειας των παραγόμενων προϊόντων
  • Βελτιωμένη ποιότητα υπηρεσιών
  • Διαβεβαίωση της ικανοποίησης των πελατών
  • Ετοιμότητα επιχείρησης σε έκτακτες καταστάσεις διατροφικών κρίσεων
  • Η μείωση αστοχιών και η γρήγορη κατανόηση των ορθών πρακτικών